Pizzicotto logo

Pizzeria Haarlem

Wanneer je een echte Italiaanse pizza in Haarlem wilt eten, is er maar één adres: Pizzicotto in hartje stad. Pizzicotto onderscheidt zich van alle andere pizzarestaurants, door op traditionele wijze, echte Italiaanse pizza’s te bakken. Om het meest authentieke resultaat te bereiken, laten we onze ingrediënten zelfs vers uit Italië overkomen. Onder andere de tomaten, kaas en vleeswaar. Zelfs de olijfolie komt van een kleine olijfgaard, uit de heuvels van de streek Sorrento, nabij Napels. Maar we gaan nog verder. Al de ingevoerde ingrediënten zijn afkomstig van boeren en voedselproducenten die voldoen aan de EU-voorwaarden voor biologische voedselproductie. Dat betekent dat onze Italiaanse pizza’s in Haarlem 100% biologisch zijn.

Mensen die een houtkachel in huis hebben, weten er alle van: geen warmte zo intens als die van een met hout gestookt vuur. Zo is het ook met de bereiding van voedsel. Om een ovengerecht, zonder noemenswaardig vochtverlies, snel knapperig én tevens gaar te krijgen, is er geen betere warmtebron dan een houtvuur. Een houtoven pizza heeft een krokante en tegelijkertijd sappige bite. Hierdoor eet je hem makkelijk weg en ligt hij nooit zwaar op de maag.

Onze pizzeria Haarlem ligt in het centrum van de stad. Hierdoor vormt ze een ideaal uitval punt voor bezorgbestellingen, alle kanten op. De ambiance in de zaak is echter dermate dat je er ook gezellig kunt tafelen. Daarbij serveren we er uitstekende Italiaanse wijnen die de smaak van onze 100% biologische pizza nog eens extra goed tot hun recht laten komen.