Pizzicotto logo

Pizzeria Haarlem centrum

Stel, je krijgt plots trek in pizza in Haarlem centrum. Wat doe je dan? Je gaat de Jansstraat in en loopt het gezellige pizzarestaurant Pizzicotto binnen. Daar bestel je zo’n heerlijke houtoven pizza. Op traditionele wijze en naar Italiaans recept bereid. Wat betekent dat ze lekker dik belegd is met 100% biologische versproducten.

Op pizzagebied is Pizzicotto geen nieuwkomer. Voordat ze in 2019 met hun pizza’s naar Haarlem centrum kwamen, hadden ze al vele jaren ervaring achter de rug met de familiepizzeria in Italië. Op het schiereiland Sorrento, om precies te zijn. Daar kreeg eigenaar Antonio met de paplepel ingegoten, hoe een originele pizza uit de houtoven bereid wordt. Eenmaal in Nederland aangekomen ontdekte hij dat veel verswaren net even anders smaakten, dan in zijn geboorteland. Hij wilde echter een product op de markt brengen, waarbij hij niet afweek van het authentieke Italiaanse recept. Daarom laat hij een groot deel van zijn producten vers overkomen uit Italië. Zo is de olijfolie afkomstig uit de heuvels van Sorrento en wordt ook de mozzarella speciaal ingevoerd.

Je vindt onze pizzeria in Haarlem centrum, aan de Jansstraat 44. Zoals je in de meeste binnensteden ziet, worden auto’s zoveel mogelijk buiten het stadshart gehouden. Je bereikt ons dan ook het makkelijkst per fiets of te voet. Ben je toch met de auto, dan kan je parkeren in parkeergarage de Appelaar. Naast gezellig eten, is het ook mogelijk je bestelling te laten bezorgen of af te halen.